martes, 15 de febrero de 2011

Petitis detalls que fan que la vida sigui agradable (Gemma):

L’escalfor del sol, que les ones del mar t’esquitxin a la cara mentre dorms, una posta de sol, un dia de pluja, caminar descalça pel camp, el tacte d’una flor.

Banyar-te de nit a la platja, beure cervesa al costat d’un riu, observar la lluna plena, mirar les estrelles una nit de Juliol.

Pensar amb algú que fa molt temps que no veus i, 2 hores més tard, trobar-lo pel carrer. Creuar una mirada de complicitat amb un desconegut, deixar seure una velleta al autobús i que et digui: “¡Que Dios te lo pague Guapa!”, llegir un bon llibre, menjar pa amb tomàquet i pernil.

Submergir les mans en un pot de pintura enorme, o sabó en el seu defecte. una dutxa d’aigua freda a l’estiu, una manta suau al hivern. Acariciar un animal, sentir un nen rient, el cant dels ocells.

Que se t’enganxi una cançó molt antiga i molt cutre, i no poder evitar que t’agradi. Anar amb xandal, el tacte del teu (antic) sofà (piel de melocotón). Un petó a la galta, saltar a corda. Omplir tant els pulmons que et facin mal, riure fins a plorar. Un Café de 4 hores amb un bon amic. El cor humà, que es una puta passada.

Comprar-te sabates noves, que el teu grup preferit vingui en concert, una carta d’ algú que t’estima.

Anar en bicicleta, un coixí confortable, trobar-te 10 cèntims pel carrer. El País Basc, viatjar hores i hores, i dormir fatal, i desprès no voler arribar per seguir dormint fatal unes quantes hores més. Un suc de préssec, ballar tota la nit, arribar a casa quan surt el sol. L’olor a cafè, menjar pa recent fet. La mousse de xocolata de la premsa, escriure per escriure, pentinar uns cabells llargs.

Xocolata amb xurros, un got de llet, arribar a casa i treure’t els mitjons, passejar-te despullada, un suc de taronja natural. Que posin la teva cançó preferida (o si més no que t’agrada molt) a la radio. El sol d’hivern, la pluja d’estiu.

Recollir petxines a la platja, posar l’antena en una conversació. Conduir. Que el vent t’aixequi la faldilla, tenir asaco de gana i menjar el que et vingui de gust. Llevar-te tan tard que ja sigui hora de dinar, fer la migdiada, els espaguetis a la carbonara...

Delirar, ballar fins que et fan mal els peus, i malament, i fent el jabalí. Intentar escopir al terra i fer un desastre, esternudar. El vol d’una papallona. Apagar el mòbil i no encendre’l en dos dies. Fer un àngel a la neu. Olorar alguna cosa que fa molta pudor i no poder parar.

Tocar-te el punt on tens agulletes, rascar-te els ulls encara que no et piquin.

Quan et fa molt mal la panxa de la regla i sembla que t’hagis de morir però de cop et passa i es com estar a la glòria...

Créixer amb la gent que t’envolta, i fer-nos grans. I assumir el pas del temps, i que no tot es perfecte. Intentar viure el màxim... i un llarg i etern etcètera.

Gemma Rocamora Blanch (26 d'octubre del 2010)


Gràcies Gemma per aquest gran regal que en dies com aquest em pujen els anims i en senten tan taan bé :D

No hay comentarios: